15-05-06

Laatste aflevering van Lost deze avond...

 
Locke roept de hulp in van een ongewone bondgenoot wanneer het luik een eigen leven begint te leiden. Ondertussen gaan Ana Lucia, Sayid en Charlie op zoek naar de waarheid over Henry. Libby steunt Hurley wanneer deze denkt dat het eiland een raar effect op hem heeft. En Locke krijgt van de gevangene nieuwe informatie over het luik.
 
Meer informatie:
Lost-Media / VT4
 

Lost lijkt de weg kwijt
Vanavond voorlopig laatste aflevering

Misschien is het geen slecht idee dat VT4 na vanavond even een adempauze voor Lost inlast. Doordat steeds meer mysteries opduiken beginnen verwarde kijkers te vermoeden dat ook de makers het spoor bijster zijn. Is dat zo?

Binnenkort krijgen ook de Amerikaanse kijkers hun voorlopig laatste portie Lost , want op 24 mei eindigt bij hen het tweede seizoen. VT4 last bij ons na vanavond al een pauze in. Doordat de Vlaamse zender iedere week twee afleveringen na elkaar uitzendt, zit ze de Amerikanen te dicht op de hielen. De laatste acht, of in VT4-termen laatste vier afleveringen zijn pas voor komend najaar.

Maar wie hoopt uit z'n lijden verlost te worden, wanneer VT4 de laatste afleveringen van het tweede seizoen hervat, is er aan voor de moeite. De scenario's voor de lopende reeks zijn ondanks alle geruchten rond, en de makers broeden al volop op het derde seizoen. Wie een beetje vertrouwd is met Lost , weet dat het einde van een seizoen meer nieuwe vragen oproept dan antwoorden biedt. Je zou bijna beginnen denken dat de makers dit doen omdat ze zelf niet meer weten waarheen hun verhaal leidt.

Meer antwoorden dan vragen

,,Toch niet, wij weten wel degelijk waar ze zijn en wat er aan de hand is'', zegt Damon Lindelof, die de reeks samen met JJ Abrams bedacht. ,,Maar die kennis komt niet neer op één allesomvattende theorie. Verscheidene vragen monden uit in een meervoud van antwoorden.''

De kijkers zouden het trouwens niet anders willen, is de overtuiging van de makers. Mocht alles te verklaren zijn met en éénduidig antwoord dan zouden heel wat kijkers teleurgesteld achterblijven.

,,Het succes van Lost is net dat je jezelf kan verliezen in het bedenken van theorieën. Die pret willen we niet bederven, we willen enkel zeggen welke theorieën zeker niet kloppen'', aldus Lindelof. ,,De personages zijn niet dood, ze zitten dus niet in een soort vagevuur. En het klopt evenmin dat ze in iemands droomwereld leven.''

Zonder ook maar iets te verklappen, beloven de makers dat de kijker dankzij de laatste aflevering van het tweede seizoen wijzer zal worden over wat er met de kleine Walt gebeurd is, of er een confrontatie komt met The Others, wat de bunker op het eiland doet en waarom het vliegtuig is neergestort. Maar dat is iets waar Vlaanderen nog een half jaar op moet wachten.

Te veel hints

De makers zitten ondertussen met zovele hints dat zelfs de afleveringen te kort zijn om ze er allemaal in te verwerken. Naast het boek Bad Twin , dat even in de eerste reeks opdook, is er sinds kort www.thehansofoundation.org. Zogezegd de website van de Hanso Foundation, de wetenschappelijke stichting die de bunker op het eiland zou hebben neergezet. In de VS zat er onlangs zelfs een reclamespot voor de Hanso Foundation in een onderbreking tijdens een aflevering van Lost .

En uiteraard wordt het internet ook gretig gebruikt om op allerhande forums de best gevonden, meest doordachte en gekste theorieën over Lost uiteen te zetten. Hoewel medewerkers van Lost al deze websites en theorieën op de voet te volgen, houden de makers zich bewust op een afstand. Al die hersenspinsel mogen namelijk geen invloed hebben op het verloop van de serie, al wordt het tegendeel wel eens beweerd. ,,Sommige fans zitten wel verrassend dicht bij de waarheid'', zegt Lindelof. ,,Alleen hebben ze nog niet genoeg informatie om hun theorie helemaal rond te krijgen.''

 Hans VAN GOETHEM15/05/2006

uit: Het Nieuwsblad

16:53 Gepost door Lost-Tv | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

lost-fan Ben hevige lost-fan,maar vind je ook nie dat het beetje langdraadig word?

Gepost door: jan | 15-05-06

Jammer Jammer vanavond voorlopig laatste afleveringen.
Benieuwd hoe het zal gaan verlopen.
Groetjes en nog een leuke avond.

Gepost door: eros fanblog | 15-05-06

De commentaren zijn gesloten.